Klaviri se ugađaju (štimaju) na 440Hz – referentni ton A1. Instrumenti koji se dulje vrijeme ne održavaju znaju biti i do pola tona niži. Prilikom ugađanja na visinu 440Hz zna se desiti da pukne pokoja žica koja se treba zamjeniti. Vrijeme ugađanja redovito održavanog klavira traje oko sat do sat i pol. Ponekad je potrebno izvršiti regulaciju mehanike i čišćenje tako da se vrijeme servisa može produžiti na nekoliko sati.

Pod redovito održavanje podrazumjeva se minimum jedno ugađanje klavira godišnje.Klaviri koji se koriste za koncertne nastupe ugađaju se prije svakog koncentra. Klaviri koji se koriste za intenzivno vježbanje, dva puta godišnje.

Savjetujemo klijente kod kupovine klavira a isto tako i kod smještaja u prostor. Treba voditi računa o više elemenata koji mogu loše utjecati na instrument. Klavir je najbolje smjestiti na unutarnji zid stana. Mjesta poput blizine prozora , radijatora, peći i slično valja svakako izbjegavati jer to utječe na ugođenost instrumenta. Izloženost sunčevim zrakama imat će za posljedicu promjenu boje vanjskog dijela klavira (korpusa). Relativna vlažnost u kojoj je smješten instrument trebala bi biti između 40-60% vlage i temperature oko 20°C.

Prilikom pružanja usluge procjene vrijednosti instrumenta dolazimo u Vaš prostor. Na osnovu serijskog broja utvrđuje se godina izrade instrumenta i cjelokupnog uvida stanja instrumenta utvrđuje se njegova vrijednost.

Naše usluge možete dobiti na području cijele Hrvatske. Možete nas kontaktirati putem telefona i elektroničkom poštom. Po telefonskom pozivu dogovaramo vrijeme i dolazak u vaš prostor .

Joomla templates by a4joomla